Kerti világítás ötletek

Aki kerttel rendelkezik, az igazán ki tudja élvezni a természet szabadságát. Kiülhetünk a kertbe egy jó pohár borral, ültethetünk növényeket és fákat valamint kisállatot is nagyobb lelkesedéssel tartunk, hiszen van helye mozogni. És hát egy jó kerti bulira is mindig van lehetőség. Mind bulizás szempontjából, mind a biztonságos közlekedés szempontjából elengedhetetlen, hogy valamilyen kerti világítás a segítségünkre legyen.

Ehhez gyűjtöttünk össze néhány opciót:

– Földbe szúrható lámpák: nevéből adódóan ezeket a lámpákat a földbe szúrjuk, ahova nekünk tetszik. Ha kocsi behajtóval rendelkezünk, akkor érdemes az útvonal mentén leszúrnunk őket, hogy megvilágítsák az utat. Ezek általában napelemes típusok, így a világítás külön költségbe nem kerül a számunkra.

– Beépíthető lámpák: ezek már komolyabb technikát és kialakítást igényelnek, de hosszan tartóak és rendkívül esztétikusak. Kis négyzet vagy kör alakú lámpákkal a földben az egész kertet be tudjuk világítani.

kerti világítás

– Dekorlámpák: a bulizáshoz, kerti pavilon vagy egyéb helyiség megvilágításához nagyon jó dekorációs elem a fényfüzér, amit felaggathatunk akár a napernyő belsejébe is. De ugyanúgy remek ötlet, ha az asztalokra helyezünk függő szolár lámpákat. Ezek egyszínű vagy színes üvegcsében elhelyezett panelek, mely a napenergia segítségével világítanak nekünk éjszaka szuper dekorációs és világító elemként.

Számos más ötlet is van, de ezekkel biztosan nem lőhetsz mellé!